Finland is misschien niet het meest voor de hand liggende emigratieland bij de meeste mensen, maar wie het leven in Finland geproefd heeft is in veel gevallen erg enthousiast. Zoals deze lezer van wie we een mail ontvingen.

Beste mensen van Grenzenloos,

Ik schrijf deze mail vanuit Finland, een land dat ik sinds twee jaar mijn thuisland mag noemen. Ik wil heel kort mijn ervaringen met het leven hier en de vele dingen die ik ben gaan waarderen in dit prachtige land met jullie delen.

Finland is een land van adembenemende natuurlijke schoonheid. Van de glooiende heuvels van het platteland tot de ruige kustlijn van de Baltische Zee, er is hier voor elk wat wils. De bossen zijn weelderig en groen en de meren zijn kristalhelder. De lucht is fris en de zonsondergangen zijn adembenemend. Ik krijg er nooit genoeg van om in het weekend hier het buitenleven te verkennen.

Wonen in Helsinki is wonen in een levendige en moderne stad is die veel te bieden heeft. Het heeft een geweldig openbaar vervoersysteem, een breed scala aan culturele activiteiten en veel leuke restaurants en winkels. Helsinki zelf heeft ook vele parken en groene ruimten. Bovendien is Helsinki een veilige en gastvrije stad, waardoor het echt een prima plek is om te wonen.

De Finnen zijn niet alleen trots, maar ook vriendelijk en gastvrij en hebben een sterk gemeenschapsgevoel. Ondanks de heel lastige taal heb ik hier veel vrienden gemaakt en het verbaast me altijd hoe aardig en vrijgevig Finnen zijn.

De cultuur in Finland is ook iets om te bewonderen. Van de traditionele sauna’s tot een hele levendige muziek- en kunstscene, er is hier voor elk wat wils. Ik heb al een hoop verschillende gebruiken en gewoonten mogen ervaren en leer altijd iets nieuws.

Kortom: wonen in Finland is een ongelooflijke ervaring. Ik ben dankbaar dat ik deze plek nu al bijna twee jaar mijn thuis mag noemen en heb absoluut geen plannen om terug te gaan naar het overvolle Nederland.

Hartelijke groeten,

Hans G. vanuit Finland

Foto: Jaakko Kemppainen via Unsplash

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads