Gisteren hebben we jullie geschreven over de uiterst interessante Better Life Index van de OESD. Vandaag leek het ons een goed idee om de index op de proef te stellen. Het land dat we daarvoor uitgekozen hebben is… Oostenrijk!

Even ter verfrissing: the Better Life Index geeft de wereldburger de interactieve mogelijkheid om de eigen regio te beoordelen op basis van elf factoren die essentieel worden geacht voor onze levenskwaliteit. De factoren variëren van werkgelegenheid en burgerlijke samenwerking tot onderwijs en gezondheidszorg. 

We bekijken dus Oostenrijk: het land is in 9 regio’s onderverdeeld. Wij kiezen Wenen en gelijk verschijnen er voor deze ’regio’ de beoordelingen zoals geven door Weners zelf. Wie kan het immers beter weten dan de mensen die er zelf wonen?!

De Oostenrijkse hoofdstad lijkt aan wat verbetering toe te zijn in sommige opzichten: op het gebied van inkomen, gezondheid en veiligheid staat Wenen op de laatste plaats van alle regio’s in Oostenrijk. In dienstverlening en onderwijs doet de stad het wat beter.

De website geeft ook andere regio’s aan die een vergelijkbare waardering hebben gekregen van hun inwoners als de regio die jij hebt uitgekozen. Ook kan je je gekozen regio met andere regio’s/landen vergelijken.

Zie voor veel vergelijkplezier: Better Life Index

Foto van Eliska Trnavska via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads