The Guardian kwam, niet geheel zonder leedvermaak, met een grappig artikel over de nieuwe opsporingsmethode van de Franse fiscus. Google en Capgemni hebben een technologie ontwikkelt om luchtfoto’s te vergelijken met kadastrale gegevens. Zo zijn ze al duizenden belastingontduikers op het spoor gekomen en is de Franse fiscus miljoenen euro’s rijker geworden. 

De onroerendgoedbelasting in Frankrijk wordt mede berekend op basis van verbouwingen en nieuwbouw die immers de huurwaarde van het vastgoed beïnvloeden. Binnen 90 dagen na het afronden van de verbouwing met je deze aangeven bij le fisc. De eigenaren gaan zo dus meer belasting betalen na een verbouwing/nieuwbouw. Reden voor velen onder hen eens te proberen die te ontduiken. Pas de chance!

De technologie is nog in ontwikkeling maar deze eerste proef die als object zwembaden had, deze zijn immers makkelijk te zien op luchtfoto’s, was een groot succes. De volgende stap is aanbouw, zoals serres en veranda’s, te herkennen. Vergeet dus nooit je verbouwing netjes aan te melden! 

Foto van Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads