Het aantal immigranten in Canada is in de afgelopen 150 jaar nog nooit zo hoog geweest. Volgens het Canadese CBS (Statcan; Statistics Canada) was het aantal immigranten, nieuwe en voormalige samen, in 2021 zo’n 23% van de totale bevolking: het hoogste percentage van alle G7-landen.

Tijdens het presidentschap van Trump, rapporteerde Google een recordaantal Amerikanen die zocht hoe ze naar Canada konden verhuizen. (Daar zijn spook weer door de Amerikaanse politiek waart … Wie weet of dit record nu gebroken zal worden.) Ook de meerderheid van de Britse Google-zoekopdrachten heeft de afgelopen jaren Canada als hoofdbestemming ingevoerd in de zoekbalk.

De afgelopen 50 jaren, sinds de tijd dat veel Nederlandse boeren naar het land vertrokken, is de trend veranderd. Het hoogste aantal immigranten komt niet meer uit Europa maar uit Azië. Toch blijft Canada een van de populairste bestemmingen voor de Europese emigrant. Bijna 35% van de meest recente immigratie is te danken aan de door ons al eerder genoemde skilled worker programs waar veelal door migranten uit Europa gebruik van wordt gemaakt. Morgen meer over deze programma’s!

Foto van Cedric Fauntleroy via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads