Arnhemmers Mike (30) en Maayke (31) hebben het wel gezien in Nederland. Maayke is niet meer gelukkig in haar werk als orthopedagoog en Mike droomt al jaren van een leven in het buitenland. Ze zijn op zoek naar meer rust, ruimte, natuur en tijd voor de kinderen.

Daarom vertrekt het stel met dochters Linne (4) en Jolien (2) naar een finca op een Spaanse berg, ver weg van de bewoonde wereld. Ze hebben een mangoplantage van een hectare gekocht. Het plan is om zelfvoorzienend te leven, twee appartementen te verhuren en om mangoboer te worden. 

Maar bij aankomst in Spanje lopen ze meteen tegen de nodige problemen aan: de waterpomp is kapot, er zit een schimmel in de mangobomen en de CV-ketel blijkt niet te werken. De onvoorziene kosten lopen op tot 30.000 euro en de aanvraag voor een verbouwingshypotheek duurt maanden. 

Terwijl Mike voor zijn opdrachtgever in Nederland blijft werken om geld te verdienen, blijft Maayke met hun twee dochters alleen achter op de berg en begint ze haar twijfels te krijgen over het project…

Uitzending donderdag 18 november 2021, 20.35 uur op NPO 1 (daarna is de uitzending terug te zien op NPO Start)

Tekst en foto: avrotros.nl

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads