Edwin (51) en Kirsten (50) zijn echte Afrika-fanaten. Ze bloeien op bij het zien van de natuur en wildlife. Diep in hun hart weten ze dat hun droombestemming Zuid-Afrika is en dat ze hier ooit naartoe zullen emigreren. Maar dat dit zo snel zou gebeuren, hadden ze nooit verwacht.

Na een ongelukkige val met een brommer belandt Edwin in het ziekenhuis met gebroken ribben, een klaplong en een gescheurd longvlies. Van daaruit gaan de twee bij zichzelf na wat ze nou écht willen doen. Emigreren naar Zuid-Afrika is het antwoord.

“Het leven is maar kort, je moet de dingen doen die je leuk vindt”
– Kirsten –

Ze nemen afscheid van hun geliefde Bennekom en vertrekken naar Hoedspruit, dicht bij het Krugerpark. Daar neemt het stel voor 250.000 euro twee lodges over. In de één gaan ze zelf wonen en de andere is bestemd voor de verhuur. De eerste boekingen staan al over een aantal weken gepland, maar voor die tijd zal eerst de zebrapoep uit het zwembad moeten worden gevist.

Edwin en Kirsten vinden het leven tussen de wilde dieren spannender dan gedacht en ze moeten erg wennen aan de Zuid-Afrikaanse mentaliteit. Dan was hun oude leventje in Bennekom zo gek nog niet…

Uitzending 25 november 2021, 20.35 uur op NPO 1 (daarna is de uitzending terug te zien op NPO Start)

Bron en foto: https://avrotros/ikvertrek

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads