Na jarenlang hard werken in een stomerij en in de file staan, is voor Henny (46) de koek in Nederland op. Ze is alle regeltjes en het gestreste leven zat. Haar man Patrick (48) wil al veel langer vertrekken naar Frankrijk. Dus waarom niet nu?

Andere koek
Voor slechts 40.000 euro hebben ze een kleine boerderij gekocht in het Franse gehucht Benayes dat ze gaan omtoveren tot chambres d’hôtes. Daarnaast is Patrick van plan een gat in de Franse markt te gaan vullen: hij gaat vanuit een foodtruck stroopwafels verkopen op de markt.

Onaangename verrassingen
Na een emotioneel afscheid, wacht hen op hun nieuwe plek een onaangename verrassing. De waterleiding is kapotgevroren, waardoor ze meteen last hebben van een fikse lekkage. Bovendien wordt het pand bewoond door allerlei ongedierte. De twee moeten noodgedwongen uitwijken naar een tijdelijk onderkomen. Al snel lopen Patrick en Henny tegen de vele klussen aan en het bouwbudget van 25.000 euro begint ook al aardig te krimpen.

Het Franse huis van Henny en Patrick

Plannen gaan nooit zoals je ze gepland hebt
Het leven in Frankrijk blijkt toch niet zo romantisch te zijn als ze voor ogen hadden en de taal is ook niet zo makkelijk als gedacht. De plannen lopen compleet anders en Patrick en Henny moeten concessies doen die ze eigenlijk liever niet hadden willen doen…

De uitzending donderdag 11 november 2021 om 20.35 uur op NPO 1 (Daarna is de uitzending terug te zien op NPO Start)

Tekst en foto’s: avrotros.nl

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads