Voor begeleiding van je emigratie naar Canada, weten velen menno.ca te vinden. Hoe dat zo gekomen is, dat is eigenlijk wel een grappig verhaal.

Zo’n dertig jaar geleden kwam Menno voor een carrièrekeuze te staan. Hij werd makelaar in Canadese onroerende zaken. Bij het grote makelaarskantoor in Halifax (Nova Scotia) waar hij terecht kwam, kreeg hij alle “kneusjes”, zo dachten de collega’s. Dit waren de kopers die van het buitenland naar Canada kwamen. Vaak gewoon om een vakantiehuis te kopen, maar soms ook voor het lange traject richting immigratie.

Waarom wilden de makelaars-collega’s deze klanten niet? Omdat het een langdurige en vaak ingewikkelde procedure is – en omdat je met mensen uit een andere cultuur te maken krijgt, wat de meeste collega’s kennelijk lastig vonden.

Menno ging dit wel goed af. Da’s ook logisch als je zelf al een migratie-achtergrond hebt. Met wat talenkennis en een gezonde belangstelling voor de verschillende sociale en juridische aspecten die erbij kwamen kijken, was een zakelijk plan snel gemaakt. Hoe mensen van het ene juiste loket naar het andere te begeleiden, dat werd een vanzelfsprekendheid.

Op gegeven moment liet Menno het eigenlijke makelaarswerk over aan de plaatselijke makelaars. Het immigratiewerk had een breder draagvlak nodig. Met een kantorennetwerk in Canada (nu al drie) en een vast adresje in Amsterdam, worden velen daadkrachtig geholpen.

De website menno.ca draait al sinds 1999 en was een van de eerste kleine bedrijven die de extensie “.ca” voor Canada mocht voeren. De site is uitgegroeid van een makelaarswebsite naar een plateau voor immigranten.

Heel populair op de website is de dagelijkse toevoeging van een persoonlijk verhaal. Een soort BLOG dus. Soms worden deze artikels door lezers ingezonden; vaak komen ze uit het Canadese nieuws en soms vinden ze hun oorsprong in algemene gebeurtenissen die ook interessant kunnen zijn.

De basis van de website is echter een diepgaand overzicht van de immigratiemogelijkheden in Canada. Je kunt achtergrondinformatie vinden over veelgenoemde problemen van geld-witwassen (money laundering) en allerhande feitelijke en procedurele aangelegenheden.

Als je eens goed over Canada wilt beginnen na te denken, dan is Menno.ca beslist een aanrader. Wil je er dan verder naar kijken, dan zijn de medewerkers van Menno.ca ook gemakkelijk bereikbaar.

Welkom op www.menno.ca en vooral ook welkom in Canada.

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads