Vanwege de corona-perikelen zijn er in Spanje over het gehele jaar 2020 17% minder huizen verkocht, terwijl de verkoopprijs met bijna 10 % daalde.

In vijf regio’s was de daling van de huizenprijs zelfs tien procent of meer: in La Rioja, Castilië en León, Extremadura, Aragón en Andalusië. 

Spanje is voortvarend met de vaccinaties en covid-19 testmateriaal is bij elke apotheek te verkrijgen. Deze aanpak zal er toe leiden dat Spanje naar verwachting in de loop van 2021 coronavrij zal zijn. Hoewel afhankelijk van de economie is de verwachting dat de interesse om een huis te kopen dan weer sterk zal aantrekken.

Veel Engelse emigranten verlieten vanwege corona het land

Met name veel Engelse emigranten verlieten het afgelopen jaar het land, en verkochten hun huis. Wanneer het land vrij is van corona zal de interesse om te verhuizen naar Spanje ongetwijfeld weer toenemen.

Het boek U en de Wet in Spanje bevat een schat aan informatie over leven en wonen in Spanje, het combineert de uitleg van regels met feitelijke ervaring. Het zal op heel veel vragen antwoord geven, maar nooit op alle, daarvoor is het leven in Spanje gelukkig te verrassend, te sprankelend en te uitdagend. Het echte leven is niet in hoofdstukken en bladzijden te vangen.
Het is even pittig als een schaal tapas bij een fonkelend glas wijn op het einde van een zon overgoten dag.

Tekst: Aart van Rijn

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads