De Franse huizenmarkt is stabiel gebleken de laatste jaren. Waar in Nederland de prijzen stijgen, wordt verwacht dat het Franse onroerend goed zelfs in prijs zal gaan dalen. Mede doordat er over het algemeen geen hoge hypotheken worden afgesloten in Frankrijk, is de huizenmarkt stabieler en minder gevoelig voor (de komende) crisisjaren…

Het kopen van onroerend goed kan dan qua prijs relatief meevallen, het kopen van onroerend goed in Frankrijk is echter niet altijd makkelijk. Meer dan de helft van de Fransen verkopen liever niet via een makelaar al is het alleen maar omdat zij een courtage rekenen die kan oplopen tot 8%! Het is dan ook steeds gebruikelijker om “de particulier a particulier” te verkopen.

Ontwijk valkuilen

Om echter niet in de valkuilen van de weinig transparante Franse onroerendgoedmarkt te vallen, is het een goed idee om van de diensten van een onafhankelijke Nederlandse aankoopmakelaar gebruik te maken. Dit valt veel voordeliger voor je uit en niet onbelangrijk: je krijgt antwoord op al je vragen in het Nederlands! 

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads