Vanaf het moment dat Milo in 2006 haar intrek nam in het historierijke Metz, heeft ze zich gewijd aan het verkennen van alle facetten van de Franse samenleving. Haar verhalen variëren van persoonlijke anekdotes tot uitvoerige beschouwingen over de Franse politiek, cultuur en de rijke geschiedenis van de regio. Elk verhaal is een liefdesbrief aan Frankrijk, geschreven met een scherpzinnige blik en een kenmerkende humor die soms snijdt en dan weer prikkelt.

Door de jaren heen evolueert Milo’s perspectief, maar haar onveranderlijk geestige en kritische toon blijft behouden. Met een verfijnde balans tussen humor en ernst toont Milo dat haar liefde voor Frankrijk genuanceerd is. Ze is weliswaar hopeloos verliefd, maar haar liefde is zeker niet blind. Ze viert de charmes en eigenaardigheden van haar nieuwe land, terwijl ze ook de imperfecties en de complexiteit niet schuwt.

“Hopeloos Verliefd op Frankrijk” is een must-read voor iedereen die gefascineerd is door Frankrijk of die overweegt te emigreren. Het is een verhelderend werk dat de lezer uitnodigt om Frankrijk te ervaren door de ogen van iemand die het land door en door kent. Het biedt een uniek inzicht in het land dat zoveel mensen betoverd heeft, met alle vreugde en uitdagingen die bij zo’n verhuizing komen kijken.

Dit is een boek dat zowel informeert als vermaakt, een waardevolle toevoeging aan de bibliotheek van Francofielen en wereldburgers. Het is een testament van een onvoorwaardelijke liefde voor een land dat bekend staat om zijn schoonheid en complexiteit, een liefde die net zo rijk en gelaagd is als Frankrijk zelf.

Bestel hier als Paperback of eBook.

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads