Het leven in of dichtbij de prachtige natuur, de veiligheid, de sociale omstandigheden; we weten allemaal waarom we misschien wel naar ‘Down Under’ zouden willen verhuizen. Maar als je nu eens concreet zou willen weten wat het allemaal gaat kosten? De INZ, de Immigration New-Zealand, is een regeringsdepartement van Nieuw-Zeeland en biedt je de mogelijkheid het uit te rekenen!

Met een online rekenmachine op de website (https://www.live-work.immigration.govt.nz/live-in-new-zealand/money-tax/cost-of-living-in-new-zealand) kan je een idee te krijgen van je (toekomstige) inkomen afhankelijk van de sector waarin je wilt gaan werken. Tevens geeft hij gebaseerd op de persoonlijke gegevens (personen in huishouden, hoeveel kinderen, etc) die je invoert een schatting van de kosten van het dagelijkse levensonderhoud. 

Na het verwachtbare inkomen, vraagt de rekenmachine je hem een idee te geven van je uitgavenpatroon op gebieden als eten, kleding, woning, gezondheid, transport, communicatie, recreatie en onderwijs. Met bij elk onderwerp een korte uitleg van de gang van zaken in Nieuw-Zeeland en handige tips over waar je terecht kunt voor de aankopen en hoe je geld kan uitsparen.

Een aanrader!

Foto van Bence Kondor via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads