Hongarije is erg in opkomst als populair land om naartoe te emigreren. Naast ruimte en lage kosten voor levensonderhoud is veiligheid een belangrijke pull-factor. Zo is Boedapest deze week uitgeroepen tot de veiligste grote stad in Europa.

De Hongaarse hoofdstad werd derde van de 200 steden over de hele wereld. Boedapest is ook bestempeld als een van de veiligste steden ter wereld voor vrouwelijke soloreizigers, volgens het onderzoek van de WayAway-vluchtaggregator. De reissite vergeleek 200 steden over de hele wereld om de top 30 veiligste steden voor vrouwen te bepalen. Alleen San Juan in Puerto Rico en de IJslandse hoofdstad Reykjavik bleven Boedapest voor.

Andere steden in die top 30 zijn onder andere Tokio, Praag en Singapore.

Hongarije en Boedapest in het bijzonder krijgen vaak lovende kritieken als toeristische bestemming. Vorige maand werd het Hongaarse parlement, gelegen aan de oevers van de Donau in Boedapest, door de reisblog Stasher uitgeroepen tot een van ’s werelds belangrijkste toeristische bestemmingen.

De bekendheid van het land als toeristische bestemming is de afgelopen tien jaar exponentieel gegroeid. In 2020 registreerde het 32 miljoen toeristen en was het de op een na populairste bestemming in Oost-Europa.

Bron: rex.news
Foto:  Ervin Lukacs via Unsplash

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads