Canada is een fantastisch land om te wonen. Maar hoe kom je als Nederlanders Canda in en krijg je een vergunning om te blijven?

Een van de meest populaire manieren om in Canada te immigreren is via het Express Entry-programma, dat zich richt op gekwalificeerde werknemers die in staat zijn om bij te dragen aan de economie van Canada. Om in aanmerking te komen voor het Express Entry-programma, moeten kandidaten een bepaalde score halen op basis van criteria zoals leeftijd, opleiding, werkervaring, taalvaardigheid en andere factoren.

Een andere optie is om een ​​tijdelijke werkvergunning aan te vragen door middel van het International Mobility Program (IMP). Dit programma is gericht op internationale kandidaten die tijdelijk in Canada willen werken, meestal voor een periode van maximaal twee jaar. Er zijn verschillende subcategorieën binnen het IMP, waaronder de Working Holiday Visa en de Young Professionals categorie, die specifiek gericht zijn op jonge mensen die willen werken en reizen in Canada.

Als een Nederlander een baan heeft aangeboden gekregen van een Canadese werkgever, kan de werkgever een aanvraag indienen voor een Labour Market Impact Assessment (LMIA) en kan de kandidaat vervolgens een werkvergunning aanvragen.

Er zijn ook specifieke provinciale programma’s, zoals het Provincial Nominee Program (PNP), die de immigratie van gekwalificeerde kandidaten naar specifieke provincies of territoria in Canada bevorderen.

Kortom, er zijn verschillende opties voor Nederlanders om een verblijfs- en werkvergunning te krijgen in Canada. Het kan echter een complex proces zijn en het is raadzaam om professioneel advies in te winnen of de Canadese immigratiewebsite te raadplegen voor meer informatie.

Tekst: Eric jan van Dorp
Foto: Silvestri Matteo on Unsplash

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads