Een opmerkelijke campagne heeft de aandacht van de banken getrokken in Spanje. “Ik ben oud maar niet idioot!” is de leus en de 78-jarige Carlos uit Valencia beklaagt zich hiermee in zijn Change.org-campagne over hoe de banken in hun digitale transformatie de oudere klanten links laat liggen. 

De voormalig uroloog en chirurg uit Valencia vraagt meer mogelijkheden voor persoonlijk bankieren. Online bankieren is de laatste jaren enorm uitgebreid en ingewikkelder geworden. Ouderen, zo herhaalt hij, hebben die digitale transformatie gemist. “Het is alsof je in een andere taal te woord wordt gestaan”. De Spanjaard zegt dat hij vaak op vernederende manier wordt behandeld als hij niet snel genoeg snapt wat de digitale bedoeling is. “Veel van ons wonen alleen en hulp met dit soort dingen is niet altijd voorhanden”. 

Carlos hoopt met zijn campagne te bereiken dat banken ertoe over zullen gaan meer filialen open te houden en persoonlijk bankieren te garanderen. “Met de miljarden winst die ze jaarlijks boeken moet dat toch een rendabele investering zijn, lijkt me.”

Foto door Matthias Zomer via www.pexels.com

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads