Wil je voor een korte periode naar Spanje om er te werken en ben je dol op grote steden? Hier is de top 5 van leukste expat steden in Spanje.

Madrid
Madrid is de nummer één keuze voor expats die naar Spanje verhuizen, en daar is een reden voor. De prachtige stad biedt je alles wat je nodig hebt voor een comfortabel leven. Madrid staat bekend om zijn gezondheidszorg, die wordt beschouwd als een van de beste van het land, geweldige infrastructuur en over het algemeen een betaalbaar en efficiënt openbaar vervoerssysteem. Het is de perfecte plek, of je nu student bent, op zoek bent naar een baan of met je gezin verhuist.

Barcelona
Als je erover nadenkt om naar een kosmopolitische stad met geweldige bars, restaurants en musea te verhuizen, dan is Barcelona zeker de juiste plek. De stad zit vol met inwoners van over de hele wereld en is een geweldige plek voor koppels met kinderen. Barcelona biedt een uitstekende levenskwaliteit, prachtige natuurlijke omgeving en geweldige architectuur. Voordat u echter naar Barcelona verhuist, moet u rekening houden met het budget, aangezien de stad bekend staat als duur in vergelijking met andere Spaanse steden.

Valencia
Als je wilt verhuizen naar een plek die je dichter bij de Spaanse cultuur brengt, dan vind je in Valencia de belichaming van alles wat Spaans is. Valencia biedt u een veilige omgeving, een geweldig klimaat, een goede stedelijke omgeving en alles wat nodig is voor een aangenaam verblijf. De stad heeft een aanzienlijke expatgemeenschap, dus opgaan in de stad zal geen probleem zijn. Een ander voordeel van verhuizen naar Valencia zijn de lage kosten van levensonderhoud en de uitstekende gezondheidszorg. De stad is goedkoper in vergelijking met andere gebieden in Spanje en is ook een van de gezondste steden als het gaat om toegang tot gezondheidszorg, kwaliteit van gezondheidszorg en netheid van de omgeving.

Grenada
Granda is de perfecte plek als u weg wilt van de kust en zich in Zuid-Spanje wilt vestigen. Hoewel Granda geen grote stad is, is het een geweldige locatie voor zowel de bergen als de zee, zodat u kunt genieten van een ontspannen levensstijl terwijl u er woont. Naast het bieden van een Zuid-Spaanse levensstijl, een veilige en schone omgeving en betaalbare woonlasten, is de stad ook erg gastvrij voor buitenlanders.

Sevilla
Als architectuur en flamencodansen iets is waar je een passie voor hebt, dan moet je naar Sevilla verhuizen. Sevilla is de grootste stad in Zuid-Spanje en staat bekend om zijn rijke architectuur, betrouwbaar vervoer en betaalbare kosten van levensonderhoud. De stad heeft een mediterraan klimaat, dus ook tijdens de koude maanden heb je er mooi weer. Sevilla is een van de veiligste steden in Spanje en perfect voor mensen die op zoek zijn naar een zonnige en rustige plek, vooral voor mensen die van plan zijn om met pensioen te gaan in Spanje.

Bron: visaguide.world
Foto: Braden Collum via Unsplash

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads