De rust is enigszins wedergekeerd in de Verenigde Staten na de turbulente verkiezingen va de afgelopen week. Kan de verassende uitslag en wellicht ook de komst van het feestseizoen de scherpe kantjes van het sociale debat eraf halen?

Ook in Californië zijn de uitslagen binnen en hebben de Democraten de midterms gewonnen met een ruime marge. Hier is geen plaats voor de extreme verscherping (lees: marginalisering van de waarheid)  van het politieke debat en is de wetgeving op het gebied van wapenbezit en “reproductive freedom”  voor ons beter te herkennen.

De Sunshine State blijft zo een favoriete bestemming voor Nederlanders emigranten. Volgens de website van de Nederlandse regering wonen er ongeveer een miljoen Amerikanen met een Nederlandse achtergrond in de Sunshine State. 

Nederlandse bedrijven leggen fietspaden in de grote steden aan en zijn al jaren gewilde zakenpartners in de tuinbouw. Op het gebied van duurzame energie en waterhuishouding ziet de website de meeste nieuwe kansen voor Nederlandse bedrijven.

Als we je dan ook nog eens vertellen dat in het zuiden van de staat een streek ligt waar volgens een reportage van de NOS sommigen van de oudste mensen ter wereld wonen … Kerstmis aan de andere kant van de wereld kan zo het begin van een zakelijk succesvol (en lang) leven voor je worden!

Foto via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads