De Spaanse huizenmarkt is weer in trek bij de buitenlandse koper. De statistieken laten vergelijkbare verkoopcijfers zien als voor de pandemie toen de beperkingen de verkoop van onroerend goed in Spanje aan buitenlandse kopers negatief beïnvloedde.

In een artikel in de Spaanse krant El Independiente vertelt een onroerend goedspecialist hoe de huizenmarkt voor buitenlandse kopers weer is hersteld van de pandemie. De nationaliteit die het meest koopt in deze sector in Spanje is de Brit gevolgd door de Duitsers en de Amerikanen. Deze laatsten investeren bovendien het meeste geld. 

De Spaanse huizenmarkt wordt gekenmerkt door een sterke fragmentatie en door de internationale ontwikkelingen van de laatste tijd is het vinden van de juiste hypotheek zo mogelijk nog lastiger dan voorheen. Een versoepeling van het proces hier is het feit dat je met een cheque kan betalen, aldus Bas Holverda van de Spaanse Makelaar. (commissie rond de 0,4%).

De regio’s waar nog altijd het meest gekocht wordt zijn de Mediterraanse kust en de eilanden (Canarische en Balearen) en de zuidkust van Andalusië.

Foto van Thirdman via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads