Altijd al gedroomd om een B&B te beginnen in Frankrijk? Misschien is dit wel een unieke mogelijkheid. In het hart van Frankrijk, in een prachtige setting. Van Nederlandse eigenaren.

Domayne les Rues ligt aan de rand van het dorpje Saint Bonnet la Rivière en bestaat uit: het hoofdhuis, een gîte, een joert met chalet, een buanderie (20m2), een houtschuurtje, een garage (45m2) en een inloopstal. Het totaal ligt op bijna 3 hectare grond.

Hoofdhuis
Het hoofdhuis is een karakteristiek, smaakvol gerestaureerd huis, dat dienst deed als chambres d’hôtes. Een gedeelte van het terrein is park en ander deel bestaat uit een wei. Verscholen in het groen ligt het zwembad (12×5) met een ruime zonneweide. Er is een terras met prieel en een privé parkeerplaats.

Op de begane grond van het herenhuis is een eetkamer, een huiskamer en een woonkeuken, elk ± 30 m2, een slaapkamer met douche en toilet – nu in gebruik als kantoor – en een kamer en suite met douche en toilet van ± 28 m2.

Op de 1ste etage is een bibliotheek (30m2), 2 slaapkamers met douche en wastafel, een toilet, een kamer met badkamer en toilet, en een suite met douche en toilet. Er is een vaste trap naar de 2e verdieping. Hier zijn 2 kamers en een grote ruimte (50m2).

Het dak is vernieuwd in 2008, de balkenstructuur in 2020 met dakisolatie uit 2021. De verwarming bestaat uit een pelletkachel aangesloten op de radiatoren, en een houtkachel. Er zijn 2 boilers van elk 300 liter.

De gîte
Een gezellig huisje van ± 45m2. Via het overdekte terras kom je het huisje binnen. Op de begane grond is een hal met bergruimte, de badkamer met inloopdouche, toilet en 2 wastafels, de leefruimte met open keuken en een slaapkamer. Een vaste trap leidt naar de mezzanine waar 2 1-persoons bedden staan. De pelletkachel en een electrische radiator zorgen voor de verwarming. Er is aansluiting voor tv en internet. 

De joert
Ongeveer 200 m van het huis, op een ruim houten terras staat de joert (27m2). Deze joert hoort bij het roerend goed. Hij staat in het “joertbosje” met een weids uitzicht over de wei en het landschap eromheen. Naast de joert staat een houten chalet met veel glas waarin een keukentje, een douche en een droogtoilet.

Ligging
Domayne les Rues ligt aan de rand van het dorpje Saint Bonnet la Rivière en kijkt erover uit. Op 5 km afstand ligt Objat, een levendig stadje met supermarkten, winkels, bakkers, markt enz. Brive la Gaillarde (±20km) is een grotere plaats met station, ziekenhuizen. De autoroute A20 ligt op 20 km afstand. Afstand tot Utrecht 1000 km. Het vliegveld Bergerac ligt op een uur rijden en heeft rechtstreekse vluchten naar o.a.  Nederland en België.

De Corrèze is een mekka voor de natuurliefhebber, de wandelaar en fietser. Ook op cultureel, muzikaal (festival de la Vézère) en culinair gebied valt er genoeg te beleven.

Wil je komen kijken? Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Indien mogelijk kan je bij ons verblijven.

Vraagprijs: €440.000.
Wil je komen kijken? Heb je vragen? Stuur een mail naar info@grenzenloos.nl en we brengen je in contact met de verkopers.

Heb jezelf onroerend goed in heet buitenland te koop? Stuur een mail naar info@grenzenloos.nl om het op Grenzenloos.nl te etaleren.

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads