De B&B-markt in Spanje staat garant voor een regelmatige toestroom van klanten mits je jezelf goed weet aan te prijzen. De concurrentie is namelijk erg groot. Niet alleen buitenlanders uit het koude noorden vestigen zich graag in het warme zuiden, Spanjaarden zelf verhuren ook graag een paar kamers in hun huis om wat bij te verdienen. 

Je kan zelf een paar kamers in je huis ombouwen tot gastenverblijven maar er zijn ook vele websites waarop reeds bestaande B&B’s te koop worden aangeboden. In Spanje staan de B&B’s  meestal omschreven als ‘casa rural’ oftewel “landelijk huis”. 

Het voordeel van het openen van een b&b in Spanje is dat je hiervoor in Spanje niet gezien wordt als zzp-er. Zo ontwijk je dus de vrij hoge kosten van dit in het Spaans geheten “autónomo” zijn. Als je de inkomsten netjes aangeeft op je belastingformulier dan hoef je geen moeilijkheden te verwachten en kan je er goed mee verdienen.

We raden je altijd aan van de diensten van een plaatselijke ‘gestoría’ gebruik te maken. Ook al spreek je Spaans! Ook hier zijn heel veel regeltjes … Over het algemeen rekenen ze niet veel geld voor hun diensten. Ze kunnen je heel wat tijd én problemen besparen!

Bedenk ook dat Spanje in autonome regio’s is onderverdeeld waardoor regelgeving en vergunningen en dergelijke onderling kunnen verschillen. Zoek dus een ‘gestoría’ in de regio waar je je vestigt!

Foto van Carloscruz Artegrafía via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads