Leuk nieuws voor degenen die erover dromen in Canada te wonen en werken: de banenmarkt lijkt zich de komende jaren gunstig te gaan ontwikkelen voor hoogopgeleide buitenlanders. Het Canadese geboortecijfer is te laag om in de toekomst de economie concurrerend en productief te houden. Experts verwachten dat er beroep zal moeten worden gedaan op (hoogopgeleide) immigranten.

Volgens Statistics Canada, het Canadese CBS dus, waren er in juli van dit jaar 38,9 miljoen inwoners. De bevolkingstoename was grotendeels te danken aan asielaanvragen door de oorlog in de Oekraïne en asielproblemen met de Verenigde Staten.

De binnenlandse immigratie beweegt zich vooral richting de provincie Alberta. Sinds het begin van deze eeuw is de bevolkingsgroei hier niet meer zo hoog geweest. De provincie geniet een relatief betaalbare huizenmarkt en bovenal, zo meldt de krant Global News Canada, trekt de banenmarkt vooral jonge, hoogopgeleide “professionals” aan. 

Verwacht wordt dat de bevolkingsgroei van Alberta onder deze veelbelovende omstandigheden tot in 2023 zal blijven groeien. 

Foto van Jaime Reimer via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads