De Canadese provincie is in trek. En niet alleen bij Canadezen. De werkgelegenheid is enorm, je betaalt geen btw (echt waar) en de natuur is overweldigend mooi en wel heel dichtbij. Ten oosten van Calgary op nog geen twee uur rijden ligt  het grootste dinosauruskerkhof ter wereld!

 De combinatie van hypermoderne steden als Calgary met de grotendeels agrarische bedrijvigheid van de provincie maakt van Alberta dan ook een aparte bestemming. De pioniersgeschiedenis van de provincie wordt elk jaar in ere gehouden op de Calgary Stampede. 

De populaire rodeo wordt elk jaar georganiseerd in juli en ook dit jaar was de Stampede een groot succes. Gedurende tien dagen dragen de Canadezen hun cowboyhart op de mouw en bepalen cowboylaarzen en -hoeden het straatbeeld. Bijna 2000 medewerkers zorgen gedurende tien dagen voor wel anderhalf miljoen bezoekers! En denk nou niet dat dit typisch Amerikaans is. Canada heeft net zo’n rijke pioniersgeschiedenis.

Professionele cowboys strijden om de kampioenstitels en het publiek geniet met volle teugen! Texas zou er jaloers van worden! 

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads