Prachtig boeken die die vraag beantwoorden zijn “Zweden te mooi om waar te zijn?” en “Waarom Zweden, daarom Zweden” van Patricia van Trigt. Zij verhuisde jaren geleden naar Zweden, op zoek naar een betekenisvoller leven. In haar boeken beschrijft ze de aanloop naar haar vertrek, hun eerste winter vol sneeuw en kou, en de uitdagingen van het opbouwen van een nieuw sociaal leven in een Zweeds dorp. Met humor en eerlijkheid vertelt ze over haar nieuwe dagelijkse routine, van het hakken van hout tot het bereiden van traditionele Zweedse gerechten. Het boek is een must-read voor iedereen die overweegt om naar Zweden te emigreren en biedt een authentiek en soms hilarisch kijkje in het Zweedse leven​.

Daarnaast is er het boek “Thuis in Zweden” van Roy van Niersen, dat de verhalen verzamelt van 15 verschillende Nederlandse gezinnen die hun ervaringen delen over het opbouwen van een nieuw bestaan in Zweden. Van de eerste cultuurshock tot het vinden van een baan en het maken van Zweedse vrienden, elk verhaal is uniek en biedt een realistisch beeld van het leven in Zweden. Dit boek laat zien dat elke emigratie een persoonlijk avontuur is, vol met hoogte- en dieptepunten. Het is een waardevolle bron van inspiratie en biedt praktische tips voor iedereen die de sprong naar Zweden wil wagen​.

Tot slot is er het boek van Heiko Leugs, “Zweden, wat een verschil!”. Na vele vakanties in Zweden en het kopen van een tweede huis, besloot Heiko samen met zijn vrouw Joke definitief te verhuizen naar hun geliefde Smålandse hoogland. Heiko’s boek beschrijft hun avonturen met veel humor en inzicht. Van het leren van de taal tot het kopen van een huis zonder Zweeds persoonsnummer en het aanpassen aan de Zweedse winters, niets blijft onbesproken. Het boek is een prachtige mix van persoonlijke ervaringen en praktische adviezen, en laat zien dat met een goede voorbereiding en een flinke dosis doorzettingsvermogen, dromen werkelijkheid kunnen worden​.

Wat al deze boeken gemeen hebben, is de behoefte van de auteurs om hun ervaringen te delen. Zweden lijkt mensen aan te moedigen om hun verhaal te vertellen. Misschien is het de serene natuur die ruimte geeft voor reflectie, of de uitdagingen van integratie die een behoefte creëren om anderen te helpen met praktische adviezen. Wat de reden ook is, deze verhalen bieden een waardevolle bron van informatie en inspiratie voor iedereen die overweegt om de sprong naar Zweden te wagen.

Dus als je zelf plannen hebt om naar Zweden te verhuizen, of gewoon nieuwsgierig bent naar hoe het is om in Zweden te wonen, zijn deze boeken zeker de moeite waard. Ze geven je niet alleen een kijkje in het leven van Nederlandse emigranten, maar bieden ook praktische handvatten om je eigen avontuur succesvol te maken. Veel leesplezier en wie weet… schrijf je ooit zelf wel een boek over jouw emigratie naar Zweden!

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste uitgaves

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads