Zondag 19.15 uur op NPO een herhaling van Ik Vertrek: Familie Wesselo had grootse plannen toen ze in 2017 naar Spanje vertrokken en de perfecte locatie hadden gevonden voor hun gedroomde vakantiepark. Maar van bouwen kwam weinig terecht…

Birgitta (47) heeft een hoge functie bij een bedrijf dat vorkheftrucks maakt. Haar werk bestaat niet alleen uit héél véél vergaderen, maar ook uit héél véél zakenreizen. Gelukkig is haar man Ton (49) de perfecte huisman; hij zorgt voor het huishouden en de kinderen Thomas (7) en Ruben (4). Ondanks deze duidelijke taakverdeling mist Birgitta het gezinsleven.

Het stel besluit daarom het roer om te gooien. Ze hebben voor € 100.000 een braakliggend terrrein van 27.000 m2 in het Spaanse Busot – in de provincie Alicante – gekocht. Op dat terrein willen ze binnen 10 maanden maar liefst 86 vakantiehuisjes en 58 camperplaatsen realiseren.

Een vervelende bijkomstigheid is wel dat je voor zo’n groots project 11 verschillende licenties moet hebben. En in Spanje werkt het net even anders. De aanvraag daarvan duurt lang, héél lang….

De plannen voor het vakantiepark zijn totaal uitzichtloos maar Ton en Birgitta hebben een plan B. Ze hebben hun woning geruild voor een Finca met grond. Maar daar moet ook nog wel het een en ander gebeuren.

Birgitta is niet gewend om stil te zitten en besluit weer aan het werk te gaan in Nederland, terwijl Ton het gezin in Spanje draaiende probeert te houden. De oude rolverdeling wordt weer werkelijkheid en dat is juist hetgeen wat ze absoluut niet meer willen…

Tekst en foto: Ik Vertrek AVRO?TROS

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads