We hebben een zwak voor Ierland. Altijd al gehad en daarom zijn we erg blij dat het economisch zo goed gaat met Éire. The Celtic Tiger roars again! Schreven we afgelopen week over de mogelijkheden van Portugal om uit te groeien tot het “Europese Silicon Valley”, vlak Ierland niet uit! Dublin is het kloppende hart van start-ups, geniet van een technologische boom en de overheid biedt volop subsidies en projectondersteuningsprogramma’s.

De Ierse economie is in 2022 maar liefst 10% gegroeid, waarmee het het succesnummer van Europa is. De werkeloosheid is laag en ondanks de huidige internationale inflatie en onzekere economische omstandigheden, lijkt ook 2023 succesvolle cijfers te gaan opleveren voor het land. 

In een lang artikel op nos.nl komt echter één duidelijke moeilijkheid naar voren voor buitenlanders die zich hier graag willen vestigen om te gaan werken. De huisvesting. De Ierse overheid is maatregelen aan het nemen; voorlopig is het verstandig om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar huisvesting. De droom van een bloeiende carrière in het bruisende Dublin is veel makkelijker te verwezenlijken!

Foto van Luciann Photography via Pexels

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads