Allemaal leuk en aardig natuurlijk, die emigratieplannen, maar ben jij eigenlijk wel uit het juiste hout gesneden om dit alles aan te kunnen?
Want hoe je het ook wendt of keert, een emigratie is een avontuurlijk, risicovol, energievretende en enorm grote verandering in je leven. Jouw karakter (en dat van je eventuele partner) speelt dus een hele grote rol.

Ben jij ruimdenkend, sociaal, flexibel en stressbestendig?

Beantwoord de volgende vragen:

  • Ben je vaker verhuisd in je leven? En hoe ging je daar mee om?
  • Ben je wel eens van baan veranderd? Hoe makkelijk ging je dat af? Nooit? Waarom eigenlijk niet?
  • Kun je goed omgaan met onverwachte tegenslagen?
  • Maak je gemakkelijk nieuwe vrienden?
  • Als je een partner hebt, is jullie relatie wel ijzersterk?
  • Ben je een gewoontedier die al jaren alles volgens een vaste routine doet? Zo ja, hoe ga je daar mee om als dat compleet wegvalt?
  • Hoe ga je reageren als alle directe hulp van familie en vrienden niet meer onder handbereik is?
  • Als je een partner hebt, zijn jullie beiden net zo enthousiast over het plan?
  • Zou de verandering waar je naar op zoek bent ook niet bereikt kunnen worden met een verhuizing of een andere baan hier in Nederland?
  • Kun je in het algemeen goed omgaan met veranderingen?

Raak vooral niet in paniek wanneer bovenstaande vragen je volledig in verwarring brengen. Als je aan het twijfelen bent gebracht betekent dit niet dat je nu hier ter plekke je plannen aan de wilgen moet hangen. Het is beter om op tijd je beperkingen onder ogen te krijgen en er iets mee te doen, dan je blindelings in een avontuur storten waarbij je onverwacht tegen een muur aanloopt.

Het begint altijd met die droom die opborrelt en waarmee je een hele tijd in je hoofd loopt. Heb je het gevoel dat je droom een concreet idee moet worden, dan begint er een lange fase van afwegen. Zal ik er echt voor gaan of toch niet?

Geef jezelf ruim de tijd om te groeien in je idee en te werken aan een plan. Ga je samen met een partner, laat je dan niet gek maken door de
ander. Blijf bij jezelf en bepaal je eigen tempo.

Het is niets anders dan normaal dat er van alles in je hoofd omgaat nu je speelt met het idee van emigreren. Ook is het niet vreemd dat je de ene dag laaiend enthousiast bent en de volgende dag opeens denkt ‘Wat haal ik allemaal in m’n hoofd…?!’

Of je uit het juiste hout gesneden bent voor een emigratie. Deze vraag, die je dwingt om eerlijk over jezelf na te denken, is een van de vele hulpmiddelen die je tegenkomt in Succesvol emigreren, het nieuwste handboek voor potentiële emigranten. Een onmisbare hulp voor iedereen die er over denkt om te verhuizen naar het buitenland.

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads