Artikelen

Ontdek Portugal: 5 redenen waarom jij hier wilt wonen en werken

Je hebt het misschien weleens overwogen: je koffers pakken en verhuizen naar het zonnige zuiden. Misschien zit je vast in een sleur, of wil je simpelweg wat avontuur toevoegen aan je leven. Nou, als je op zoek bent naar een plek waar je een balans vindt tussen werk en genieten van het leven, dan is Portugal dé bestemming voor jou…

Nieuw-Zeeland: Een droombestemming voor emigranten

Emigreren naar een ander land is een levensveranderende stap die vaak gepaard gaat met de wens om een nieuw leven op te bouwen in een omgeving die beter past bij persoonlijke waarden, wensen en dromen. Voor veel Nederlanders staat Nieuw-Zeeland hoog op het lijstje als mogelijke nieuwe thuisbasis. Maar wat maakt dit land aan de andere kant van de wereld zo aantrekkelijk?

Remigreren naar Nederland: terug naar je roots?

Voor veel Nederlanders die ooit hun geluk in het buitenland zochten, komt er een moment waarop het vertrouwde kikkerlandje weer lonkt. De geur van verse stroopwafels, het geluid van de rinkelende fietsbellen en het gevoel van thuiskomen bij familie en vrienden kunnen na jaren in een ander land ineens onweerstaanbaar worden.

Vasteland of eilanden?

Griekenland blijft een populaire bestemming voor Nederlanders die op zoek zijn naar een nieuw leven in het buitenland. Met zijn milde klimaat, rijke cultuur en diverse landschappen biedt het land tal van mogelijkheden voor emigranten. Of je nu kiest voor het vasteland of een van de prachtige eilanden, het leven in Griekenland heeft voor iedereen wat te bieden. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van beide opties, evenals de populairste eilanden voor Nederlandse emigranten.

Welke school in Spanje of Portugal??

Voor gezinnen die overwegen te emigreren naar Zuid-Europa, zijn Spanje en Portugal populaire bestemmingen vanwege hun warme klimaat, rijke cultuur, en hoge kwaliteit van leven. Een belangrijke overweging bij deze verhuizing is het kiezen van een geschikte school voor je kinderen. Zowel Spanje als Portugal bieden verschillende soorten onderwijsopties die tegemoetkomen aan lokale en internationale gezinnen. Daarnaast is het proces van integratie van je kind in een nieuwe schoolomgeving cruciaal voor hun welzijn en succes.

Belastingvrij genieten van je pensioen in Hongarije

Wie pensioengerechtigd is, of dat binnenkort wordt, zou eens moeten nadenken over emigreren naar Hongarije. Dit fraaie land in Midden-Europa heft namelijk geen belasting over aanvullende pensioenen… Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. We leggen je uit hoe het zit.

Costa Blanca of Costa del Sol? Wat wordt het?

Als je overweegt te emigreren naar Spanje, kom je ongetwijfeld de namen Costa Blanca en Costa del Sol tegen. Beide regio’s liggen aan de Middellandse Zee en zijn geliefd bij Nederlanders, maar ze bieden elk hun eigen unieke charme en levensstijl. Om je te helpen bij je keuze, verkennen we hier de belangrijkste verschillen tussen de twee gebieden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken die aansluit bij jouw wensen en levensstijl.

Einde van het NHR-regime in Portugal: wat betekent dit voor jou in 2024?

Portugal is al jaren een populaire bestemming voor buitenlanders die willen profiteren van een gunstig belastingklimaat, mede dankzij het non-habitual resident (NHR)-programma. Dit programma bood sinds 2009 aanzienlijke belastingvoordelen voor nieuwe inwoners van Portugal, zoals lage belastingtarieven op lokale inkomsten en belastingvoordelen op buitenlandse inkomsten. Echter, per januari 2024 is dit programma afgeschaft, en dit heeft grote gevolgen voor iedereen die van plan was naar Portugal te verhuizen om van deze voordelen te profiteren.

Australische taalhumor

Australië staat bekend om zijn ontspannen levensstijl, prachtige natuur, en unieke cultuur. Een minder bekend, maar even fascinerend aspect van de Australische cultuur is het gebruik van rhyming slang. Dit creatieve en vaak humoristische taalgebruik, dat zijn oorsprong vindt in het Cockney dialect van Londen, heeft in Australië een geheel eigen vorm aangenomen. Australian rhyming slang is niet alleen een manier van spreken, maar ook een cultureel fenomeen dat het dagelijks leven in het land beïnvloedt.

Een verkenning van het land Down Under

Australië is een uitgestrekt en divers land dat veel meer te bieden heeft dan de bekende iconen zoals het Sydney Opera House en de Great Barrier Reef. Het land is verdeeld in zes staten en twee territoria, elk met zijn eigen unieke cultuur, landschap en attracties. Voor reizigers die Australië willen verkennen of overwegen om er te emigreren, is het handig om te weten wat elke staat en elk territorium te bieden heeft. Laten we de verschillende provincies van Australië eens nader bekijken.

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste uitgaves

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads