Artikelen

Het oosten van Duitsland. Waarom niet?

Het oosten van Duitsland staat steeds meer in de belangstelling als een aantrekkelijke bestemming voor emigranten. Terwijl veel mensen bij Duitsland vooral denken aan de welvarende steden in het westen, biedt het oosten van het land unieke voordelen die vaak over het hoofd worden gezien.

Volg je hart en maak je dromen waar!

Heiko en Joke Leugs waren altijd al gek op Zweden. Na ontelbare vakanties en zelfs de aankoop van een tweede huis besloten ze de stap te wagen en in hun geliefde Zweden te gaan wonen. Heiko vertelt in het kort zijn verhaal. De uitgebreide versie is te lezen in zijn laatste boek ‘Zweden wat een verschil!’

Vijf unieke Canadese provincies

Emigreren naar Canada is een aantrekkelijke optie voor veel Nederlandse emigranten, mede dankzij de open cultuur, prachtige natuur en economische kansen. In dit artikel worden vijf Canadese provincies besproken die bijzonder aantrekkelijk zijn voor Nederlanders om naartoe te verhuizen.

De Finse taal: een uniek taalwonder

De Finse taal (suomi) is een van de meest fascinerende en unieke talen ter wereld. Het is de officiële taal van Finland en wordt door ongeveer 5,5 miljoen mensen gesproken. Fins behoort tot de Fins-Oegrische taalfamilie, die ook het Estisch en het Hongaars omvat. Dit artikel verkent de oorsprong, structuur en leerbaarheid van de Finse taal.

Emigreren voor rust en ruimte

Nederlanders zijn al eeuwen een volk van ontdekkingsreizigers, handelaars en emigranten. Tegenwoordig kiezen velen ervoor om zich in het buitenland te vestigen, op zoek naar rust, ruimte en een nieuwe levensstijl. Maar waar moet je heen als je echt de drukte van Nederland achter je wilt laten?

Leven op een Portugees ‘waddeneiland’ 

Margareth Hol woonde jarenlang in Ierland, het land dat haar hart voor altijd heeft gestolen. Na het overlijden van haar man besloot ze na enige tijd om Ierland toch te verlaten. ‘Wanneer je alleen woont zijn de winters in Ierland heel erg lang. Het kan er soms weken achter elkaar regenen,’ vertelt Margareth. Ze koos voor Portugal.

‘Als kind wist ik al dat ik naar Zweden wilde!’

Lineke Breukel emigreerde met haar man en zoon 13 jaar geleden naar Zweden. Een kinderdroom werd daarmee werkelijkheid. Ze vertelt haar verhaal in het boek Succesvol emigreren naar Zweden, maar is ook exclusief voor de lezers van grenzenloos.nl hier te lezen:

Nieuw! Succesvol emigreren naar Zweden

Ontdek de kunst van een succesvolle emigratie naar Zweden met het onmisbare handboek ‘Succesvol Emigreren naar Zweden‘! Elk jaar kiezen honderden Nederlanders voor een nieuw leven in het prachtige Zweedse landschap. Voor diegenen die dromen van een bestaan in dit uitgestrekte en gevarieerde land, biedt dit boek een schat aan essentiële informatie en praktische tips.

Emigratietrend Hongarije

Wie had 25 jaar geleden kunnen voorspellen dat Hongarije ooit een van de meest populaire emigratielanden onder Nederlanders zou worden? Rust, ruimte, veiligheid, betaalbaarheid en een aangenaam klimaat kenmerken deze verborgen parel in Centraal-Europa. Niet alleen de bruisende hoofdstad Boedapest trekt veel belangstelling, maar ook het gastvrije platteland is steeds meer in trek bij Nederlandse emigranten.

De kleurrijke traditie van Zweedse huizen

Als je ooit door het prachtige Zweedse platteland hebt gereden, heb je ongetwijfeld de charmante houten huizen opgemerkt, geschilderd in levendige en karakteristieke kleuren. Deze traditionele kleuren zijn niet alleen mooi om te zien, maar hebben ook historische, praktische en esthetische redenen achter hun keuze. Hier zijn enkele van de meest iconische kleuren en hun namen, mocht je ooit zelf een huis willen verven in deze authentieke stijl.

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste uitgaves

© 2024 Grenzenloos - Design & realisatie door Webheads