Grenzenloos
EmigratieBoeken
Grenzenloos
EmigratieMagazine
Grenzenloos
TweedehuisBoeken


  Home > EmigratieBoeken > Kijk, nog meer Zuid-Frankrijk!

Kijk, nog meer Zuid-Frankrijk!
Sous le soleil, exactement

Renee Vonk-Hagtingius


   

ISBN: 9789461851772 / 9789461851833 (eBook)


Een ruime kwart eeuw geleden kocht Renee Vonk-Hagtingius een paar muren en een half dak ter hoogte van zo’n schilderachtig dorpje in de Provence. Ze was er zo mee in haar nopjes dat ze er uiteindelijk een blog (www.kijkzuidfrankrijk.com) over begon. Een aantal van die verhalen werd vorig jaar gebundeld en verscheen onder de titel Kijk, Zuid-Frankrijk! Het valt niet meer te ontkennen dat het Frankrijk van toen waar ik verliefd op werd, niet meer bestaat. En dat de nieuwe tijd ook het dorp heeft aangetast. De bakker verdween, de slager ook, net als de épicerie. En de kroeg, de huiskamer van het dorp. Kortom, het dorp was mijn dorp niet meer.

Ik eindigde m’n vorige boekje met de zin: Misschien wordt het tijd om te verhuizen. Inmiddels ben ik verhuisd, al viel het me zwaar afscheid te nemen van m’n oude’ dorp waaraan ik de herinneringen koester. Ze staan in dit tweede boekje. Plus m’n nieuwe ervaringen rondom het dorp waar ik nu woon.

Renée Vonk-Hagtingius is schrijver en journalist. Ze woont al ruim een kwart eeuw met echtgenoot en wisselende huisdierbezetting in de Var, in Zuid-Frankrijk. Sinds begin dit jaar in een berggehuchtje in het onontdekte achterland van de Provence verte.


Copyright © 2019 - Uitgeverij Grenzenloos